Hecse-tutkijakoulu
Helsingin tietojenkäsittelytieteen ja -tekniikan tutkijakoulu (Helsinki Graduate School in Computer Science and Engineering) on Helsingin yliopiston ja Teknillisen korkeakoulun yhteinen tutkijakoulu. Vuosi 2006 oli koulun 12. toimintavuosi, ja samalla se oli kuluneen rahoituskauden viimeinen. Koulun piirissä oli noin 80 jatko-opiskelijaa, joista 20 rahoitetuilla paikoilla. Hecse tarjoaa näille opiskelijoille rahoituspaikkojen lisäksi myös muita etuja kuten erikoiskursseja, rahoitusta kesäkouluosallistumisiin ja vuosittaisia opiskelijatapaamisia.
Vuonna 2006 tutkijakoulun painopistealueita olivat: oppivat ja älykkäät järjestelmät (erityisesti moderni data-analyysi sovelluksineen sekä neuroverkot), tietojenkäsittelyteoria (erityisesti formaaleihin menetelmiin nojaava mallintaminen ja verifiointi sekä laskennallinen logiikka), tulevaisuuden tietoverkkojen ohjelmistotekniikka (erityisesti ubiquitous computing ) ja Internet, langaton tietoliikenne, tietoturva ja multimedia sekä näille keskeiset ohjelmistotyökalut, teknologiat ja metodiikat. Vuonna 2007 alkavalla uudella kaudella koulun toimintamuodot ja painopistealueet muuttuvat hiukan.
Kaikki neljä tietojenkäsittelytieteen laitoksella vuonna 2006 tohtorin tutkinnon suorittanutta opiskelijaa olivat olleet jossain vaiheessa opintojaan mukana Hecsen toiminnassa.
Yhteyshenkilö: FT Greger Lindén
Kotisivu : http://www.cs.helsinki.fi/hecse/