Huom: Muutokset ovat vielä mahdollisia.
Kurssi on tietojenkäsittelytieteen syventävien opintojen valinnainen kurssi. Kiinnostuksen kohteina ovat ohjelmointikielten käsitteet ja rakenteet, kielten kehitys ja ohjelmointiparadigmat. Kielten toteuttamiseen – kääntäjiin, tulkkeihin yms. puututaan vain sikäli kuin se on tarpeen mainittujen aihepiirien ymmärtämiseen – ohjelmointikielten toteuttamisesta on oma kurssinsa. Esitietoina oletetaan perus- ja aineopinojen pakolliset kurssit suoritetuiksi. Osallistujilta edellytetään myös ohjelmointikokemusta ja jonkin yleisen ohjelmointikielen hyvää tuntemusta. Koska kurssilla tuotetaan kirjallista materiaalia, kandidaatintutkielman jo kirjoittaneet selvinnevät harjoitustöistä muita sujuvammin.
Kurssi perustuu teokseen Scott M.: Programming Language Pragmatics (2nd ed.), Morgan Kaufmann, 2006. Teoksesta on myös uudempi ja vanhempi painos. Nekin kelpaavat lähdemateriaaliksi.
1. Arto Wikla, torstaisin 12-14, B120 2. Kalle Viiri, perjantaisin 14-16, CK111
Ensimmäisissä harjoituksissa harjoitusryhmän opiskelijoista muodostetaan 2-3 hengen opiskelijatyöryhmiä, jotka yhdessä tuottavat viikoittain seuraavilla harjoituskerroilla käsiteltävän materiaalin. Erikoistapauksissa myös suurempi tai pienempi ryhmä – jopa yhden hengen "ryhmä" – on mahdollinen. Ryhmän koko ei vaikuta harjoitustöiden vaativuuteen, laajuuteen tai arvosteluun. Osallistuminen tähän järjestäytymispalaveriin on välttämätöntä, jos kurssille aikoo osallistua!
Muut harjoituskerrat (4 kpl) perustuvat opiskelijatyöryhmien laatimien raporttien esittelyyn ja käsittelyyn.
Kullekin viikolle tuottettava kirjallinen materiaali esitellään kurssin harjoitusohjesivulla.
Harjoituksista voi saada enimmillään 28/60 kurssipistettä. Nämä pisteet määräytyvät viikoittain (4) seuraavasti: