Yhteystiedot:
Tukitiimin sähköposti:
verkko-opetus@cs.helsinki.fi |
Sisällön suunnittelu
Suunnittelun vaiheetMultimediaesityksen, johon voimme oppimateriaalituotannonkin osittain rinnastaa, suunnittelu etenee yleensä seuraavasti:
SynopsisSynopsis on tiivis kuvaus hankkeesta tai projektista. Yleensä se vastaa lyhyesti kysymyksiin: Mitä, kenelle, miten ja miksi. AsiakäsikirjoitusAsiakäsikirjoituksesta ilmenevät yleensä:
Käsikirjoitusta laadittaessa kuvauksen tarkuuden määrittelee se, onko materiaali tarkoitus tuottaa itse vai antaa jonkun ulkopuolisen tahon tehtäväksi. Tietolähteitä suunnittelun tueksiAnalyysi erilaisten sisälläntuotannon muotojen vaikeusasteesta (University of Maryland University College) Making Educational Software and Web Sites Accessible (The CPB/WGBH National Center for Accessible Media WGBH Educational Foundation) Desingn for All - Suomi on Stakesin sosiaalisesti vastuullista suunnittelua käsittelevä sivusto. Section 508: The Road to Accessibility on USA:n hallituksen sivusto saavutettavuudesta. Laitoksen käyttöliittymät -kurssi, Kevät 2005 (Antti Latva-Koivisto ja Sari A. Laakso) Antti Auerin laatima Digitaaliset aineistot -oppimateriaali (Jyväskylän virtuaaliyliopisto) Suunnittelun apuvälineitäVerkkoVelhoVerkkoVelho on interaktiivinen opas verkko-opetukseen tutustuvan opettajan työskentelyn helpottamiseksi. Apu-MattiApu-Matti on työväline, jonka avulla opettaja kykenee julkaisemaan digitaalista oppimateriaalia verkkoympäristössä.(Opetusteknologiakeskus,HY) ARVOARVO - arviointi- ja reflektointityökalu on verkkototeutuksen käytettävyyden, pedagogisen käytettävyyden ja esteettömyyden arviointiin kehitetty ohjelmisto.(Tampereen teknillinen yliopisto) KoostamoKoostamo on YLEn tuottama työkalu, jolla voi laatia aineistoja ja liittää niihin video- ja äänileikkeitä Ylen Klaffi-materiaalipankista |