Windows-verkon käyttö Tietojenkäsittelytieteen laitoksella
Käytettävissä olevat Microsoft Windows -käyttöjärjestelmät
- Windows 2000
Kirjautuminen Windows-verkkoon
Windows 2000
Jotta oma käyttäjätilisi aktivoituisi, vaihda salasanasi kerran Linux-järjestelmässä. Tarkista, että Windowsin sisäänkirjautumisikkunan DOMAIN- kohdassa lukee TKTL . Tämän jälkeen kirjaudu verkkoon käyttäen Linux-järjestelmän käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Käyttäjäprofiilit
Ensimmäisellä Windows-verkkoon kirjautumisella luodaan automaattisesti käyttäjäkohtainen profiili, joka tallentuu TKTL:n fs-levypalvelimelle. Profiili sisältää käyttäjäkohtaiset asetukset, esimerkiksi ohjelmien asetukset ja työpöydän. Profiilille on varattu tilaa noin 30 MB. Profiili on Windows 2000:ssa polussa C:\Documents and Settings\käyttäjätunnus . Jos profiilisi koko ylittää 30 MB, sinua pyydetään poistamaan turhia tiedostoja profiilistasi uloskirjautumisen yhteydessä. Yleisin syy profiilitilan ylitykseen on työpöydälle kopiotu suuri tiedosto.
Windowsissa saat automaattisesti käyttöön Linux-kotihakemistosi: se näkyy resurssienhallinnassa (Windows Explorer) asemana [H: user on FS] . Työpöydälle tulee myös automaattisesti kansio MyDocuments joka viittaa suoraan Linuxin hakemistoon ~/Windows/My_Documents/.
Mitä ovat Linuxin kotihakemistossani olevat hakemistot Windows/Profile/ ja Windows/My_Documents/ ?
Hakemisto Windows/Profile/ on Windows-profiilisi säilytyspaikka silloin, kun et ole kirjautuneena Windows-verkkoon. Hakemistoon Profile tehdyt muutokset eivät tule voimaan, jos olet kirjautuneena Windows 2000 -työasemalta TKTL-toimialueeseen. Windows/My_Documents/ -hakemisto on luotu helpottamaan tiedostojen tallettamista tiedostopalvelimelle. Useat ohjelmat tarjoavat oletustallennuspaikakseen My_Documents-hakemistoa.
Salasanat
Windows-verkon salasana on aina sama kuin Linuxissa Luokkien Windowseissa ei voi vaihtaa salasanaa. Salasanan vaihtaminen Linuxissa vaihtaa salasana myös Windows-järjestelmään.
Sähköpostin lukeminen Windows-verkossa
Voit lukea sähköpostisi kaikissa Windows-ympäristöissä ottamalla SSH-yhteyden johonkin Linux-koneeseen ja käyttämällä tekstipohjaista sähköpostiohjelmaa, esimerkiksi Pineä. Windows 2000:ssa voi käyttää myös graafista Mozilla-postinlukuohjelmaa.
Mistä saa apua?
Atk-ylläpito auttaa Windows-verkkoa koskevissa ongelmissa. Ongelmatilanteessa ole hyvä ja lähetä sähköpostia osoitteeseen atk-apu@cs.helsinki.fi tai tule käymään ylläpidon luona huoneessa A213 tai A215.