Muutettu viimeksi
3.12.2019.
Sivu luotu 18.10.2019.
Sivu täydentyy kurssin edetessä.
Viikoittaisissa harjoituksissa käsitellään harjoitustehtäviä, joita osallistujat ratkovat etukäteen. Kurssin koetehtävät ovat valtaosaltaan joko samoja tai samankaltaisia kuin harjoitustehtävät. Harjoitustehtävistä ei jaeta ns. "malliratkaisuja". Ensimmäiselle harjoituskerralle osallistuminen torstaina 7.11. on välttämätöntä, koska silloin muodostetaan opiskelijatyöryhmät ja valitaan kullekin ryhmälle analysoitavat ja vertailtavat ohjelmointikielet; tässä ovat vaihtoehdot. Opiskelijatyöryhmien kielivalinnat (ilmestyvät aikanaan!) löytyvät laitoksen intranetistä.
Harjoitusviikoille 2-6 ryhmät kirjoittavat valitsemistaan kielistä artikkeleita, joiden muotovaatimukset kuvaillaan alempana tällä sivulla ja sisältövaatimukset kunkin harjoituskerran sivulla. Kielten ominaisuuksien selvittämisessä erityisen hyödyllisiä ovat mahdolliset spesifikaatiot ja/tai standardit tai muut perusteelliset ja täsmälliset ominaisuuksien määrittelyt.
Kielten valintamenettely selvitetään ensimmäisen harjoituskerran sivulla.
Artikkeleiden viimeinen jättöaika, deadline, on kunkin viikon keskiviikko ( klo 23:59 ;-) ). Kirjoitukset postitetaan kurssin vastuhenkilölle (AW) pdf-tiedostona tai toimitetaan perille paperiversiona. Artikkeleista saavat kurssipisteitä vain artikkelin kansilehdelle kirjatut työryhmään rekisteröidyt jäsenet. Pistemäärään vaikuttaa artikkelin sisällön lisäksi esitystavan laatu, ks. tämän sivun alalaita. "Kunniallisesta" työstä saa lähtökohtaisesti 3 pistettä (maks. 4). Myöhästyneistä töistä ei pisteitä heru.
Tyyli- ja muoto-ohjeita artikkeleiden laatimiseen:
Työryhmien tuottamien artikkeleiden on (soveltuvin osin) noudatettava samoja tyyli-, viittaus- ja laatuvaatimuksia, joita asetetaan kandidaatintutkielmalle. Asiasisällön lisäksi siis myös esitystavan laatu vaikuttaa artikkelien arvosteluun! Kandidaatintutkielman tyyliä ja muotoa voi kerrata – tai opetella – (vanhasta) oppaasta: Opinnäytetyön ulkoasun malli ainetta ja tutkielmaa varten (pdf). Kurssin vastuuhenkilö (AW) ottaa tarvittaessa kantaa siihen, mitä "soveltuvin osin" tarkoittaa.
Kandidaatintutkielmasta poiketen:
Oikeakielisyyteen ja terminologiaan löytyy apua esimerkiksi seuraavilta sivustoilta: