Voi vielä muuttua!
Kurssi on tietojenkäsittelytieteen syventävien opintojen valinnainen kurssi. Kurssilla perehdytään ohjelmointikielten periaatteisiin ja rakenteisiin, ohjelmointiparadigmoihin ja kielten kehitykseen. Ohjemoinikielten toteuteutukseen puututaan vain sikäli kuin se on tarpeen mainittujen aihepiirien ymmärtämiseen – ohjelmointikielten toteuttamisesta on oma kurssinsa. Esitietoina oletetaan perus- ja aineopinojen pakolliset kurssit suoritetuiksi. Osallistujilta edellytetään myös ohjelmointikokemusta ja jonkin yleisen ohjelmointikielen hyvää tuntemusta. Kurssi perustuu teokseen Gabrielli, Martini: Programming Languages: Principles and Paradigms, Springer 2010. Kurssikirjasta löytyy e-versio Helkasta sekä myös suoraan Springeriltä.
Kurssin arvosana määräytyy harjoitusaktiivisuudesta (5 kertaa), harjoitustöistä (5 työtä) ja kurssikokeesta.
Pistemaksimit:
harjoitusaktiivisuus 10 harjoitustyöt 15 kurssikoe 35 ---- 60
Viikoittaisissa harjoituksissa harjoitustehtäviä ns. "rastitaan" eli merkitään tehdyiksi, mikä tarkoittaa valmiutta esitellä ratkaisuja. Noin puolet tehtävistä tekemällä saa yhden pisteen, noin 5/6 tehtävämerkinnöistä antaa täydet 10 pistettä.
Viisi kirjallista harjoitustyötä kirjoitetaan harjoitusviikoille 2–6. Kirjoitusten viimeinen jättöaika, deadline, on kunkin viikon harjoitustilaisuus. Kirjoitukset toimitetaan kurssin vastuhenkilölle (AW) paperille tulostettuina. Kukin harjoitustyö arvostellaan kurssipistein 0–3.
Kirjalliset työt tehdään pääsääntöisesti kolmen hengen opiskelijatyöryhmissä, mutta myös ryhmäkoot 1, 2 ja 4 ovat mahdollisia.
Lisää ohjeita harjoitustehtäviin ja harjoitustöihin löytyy kurssin harjoitustehtäväsivulta (intrassa).
Kurssin kokonaisarvosana määräytyy (alustavasti!) seuraavasti:
pisteitä: 30 35 40 45 50 arvosana: 1 2 3 4 5Kurssin arvostelussa on käytössä ns. koeleikkuri, mikä tarkoittaa sitä,että suorituksen hyväksymisen edellytyksenä on 30 yhteispisteen lisäksi vähintään noin puolet koepisteistä, 17 pistettä.