Laskuharjoitukset ovat melkein aina yksinkertaisia, joskin joukossa on joskus jokunen kinkkinenkin tehtävä. Harjoituksia ei tähän mennessä ole tarvinnut palauttaa etukäteen, joten turhaa stressiä pisteistä ei ole. Käytännössä ihmiset saavat pisteitä puolitehdyistä tehtävistä. Kurssilla on neljä tuntia luentoja ja tunti harjoituksia viikossa. Aikaa kurssin omaehtoiseen lukemiseen ynnä laskujen rustailuun kulunee ahkeruudesta riippuen noin 2-5 tuntia viikossa. Yleensä laskuista selviää parin tunnin työllä.
Kokeet ovat mielenkiintoisia, mutta valitettavasti kokeita kumminkin. Sisällöltään niissä on yleensä pari kirjallista tehtävää ja kolme laskua. Laskujen joukossa esiintyy laskuharjoitustehtäviä suoraan/melkein suoraan ja kenties yksi niistä on hieman vaativampi. Itse muistan laskeneeni teoreetikon ylinopeussakkoja, kun raukka valehteli punaisen liikennevalon näyttäneen doppler-ilmiön takia vihreältä... Kaverista ei ole kuulunut sen jälkeen, taisi joutua velkavankeuteen. Kirjallisista tehtävistä toinen on määritelmätehtävä, ja toinen lyhyt kaunokirjallinen tuotos, noin 6 sivua. Lyhyempään tilaan tuskin saa maailmankaikkeuden elämänkaarta ja tulevaisuudenkuvia, ellei musta aukko nielaise kokeen valvojaa.
MOFA on ehkäpä yksi hyödyllisimpiä kursseja koko yliopistossa. Törmäät myöhemmin kursseja käydessäsi MOFAlla käsiteltyihin asioihin, ja mukavahan niistä on jotain pientä etukäteen tietää. Jotkut ihmiset sanovat mofaa sielunhoidoksi.