Eleganttia ja eksaktia teoriaa pyritään soveltamaan käytännön elämään _ säähän ja ilmastoon. Tilastoista ja havainnoista analysoidaan mitä taivaalla tapahtuu ja miksi. Aloja, joihin sää vaikuttaa, on rajattomasti: ilmailu, veneily, maanviljely, muuttolinnut, huviretket, avoautot...
Meteorologia on nopeasti kehittyvä ala ja sen opetus seuraa tiiviisti viimeisimpiä keksintöjä. Kasvihuoneilmiötä ja otsonikatoa käsiteltiin opetuksessa jo ennen kuin lehdistö kiinnostui niistä.
Meteorologian laitoksella on myös viihtyisä kirjasto, jonne tulee myös ns. kansantajuisia lehtiä (joissa on mm. kauniita kuvia) kuten Weather ja Weatherwise. Kirjasto toimii myös (tai enemmänkin) sosiaalisena toimitilana ("Hei, lähteeks' joku kahville?")
Meteorologian perusteet käsittelee yleisesti ilmakehän ilmiöiden fysikaalista perustaa. Kurssi on uudistettu keväällä 1995. Se on nyt entistä helppotajuisempi ja palvelee mainiosti meteorologiaan tutustumista.
Ilmakemiassa tutkitaan mitä aineita ilmassa liikkuu, mistä ne tulevat, mihin ja miten ne menevät. Lukion kemia on syytä kerrata ennen kurssia, mikäli asiat ovat unohtuneet. Ei muuten paha kurssi.
Klimatologian perusteissa vertaillaan ilmastoja eri puolilla maailmaa. Tutustutaan havaintojen tilastointiin ja niiden perusteella tehtävään ilmastoluokitteluun. Käsitellään myös ilmaston muutosta. Käsitteellisesti helppo kurssi.
Kasvihuoneilmiön voimistuminen ja sen vaikutukset -kurssi käy läpi uusimpia näkemyksiä tuon ilmiön kehittymisestä ja vaikutuksista. Ilmiön tarkastelu on tehty hyvin kansantajuisesti, ja kurssi sopii näin mainiosti yleisopinnoksi.
Dynamiikka I on on ensimmäinen varsinainen Meteorologian kurssisi. Läpipääsyn edellytyksenä on vähintään kohtuullinen integrointi- ja derivointitaito (nimim. Kokemusta on). Eli läpipääsy kursseista Matematiikan Appro I (sis. työkalut), Fysiikan PK I (mekaniikka, dynamiikka, ajatusmaailma) ja II (derivointi ja integrointi fysiikassa) "takaavat" tarvittavien perustietojen hallinnan ja siksi on järkevää suorittaa em. kurssit ensiksi.