Yleistä

Tutkintovaatimukset ja opinto-ohjeita on esitetty matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opinto-oppaan laitososuudessa.

Annettava opetus järjestetään tietojenkäsittelytieteen laitoksen tiloissa Kumpulassa, Exactumissa (Gustaf Hällströmin katu 2 B).

Ilmoittautuminen

Opetusohjelmassa on joidenkin kurssien yhteydessä merkintä "Avoin yliopisto" ja toisten yhteydestä se puuttuu. "Avoimen yliopiston" opintoihin ilmoittaudutaan avoimen yliopiston ilmoittautumismenettelyn kautta. Muuhun opetukseen ilmoittautuminen tapahtuu laitoksen ilmo-järjestelmän kautta.

Avoimen yliopiston opetustarjonta ja ilmoittautumisohjeet (ilmoittautuminen alkaa ti 15.4. klo 10 alkaen verkossa ja Avoimen yliopiston asiakaspalvelussa)

Laitoksen järjestämään opetukseen ILMOITTAUTUMINEN ALKAA MAANANTAINA 21.4.2008 klo 9.00 alkaen.

Pääsääntöisesti laitoksen järjestämiin luentokursseihin, työryhmiin ja erilliskokeisiin ilmoittaudutaan www-pohjaisella ilmoittautumisjärjestelmällä.

Tarkemmat ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet ovat www-sivulla http://www.cs.helsinki.fi/opiskelu/ohjeet/ilmo-ohje.html .

VÄLTÄ TURHIA ILMOITTAUTUMISIA, PERUUTA VARAUKSESI JOS SUUNNITELMASI MUUTTUVAT
- Laitos pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan mukauttamaan opetustarjontaansa kysyntää vastaavaksi. Tämän edellytyksenä on, että ilmoittautumisjärjestelmän tiedot vastaavat todellista tarvetta. Turhien ilmoittautumisten määrä on viime vuosina kasvanut mittoihin, joka alkaa tehdä järkevän suunnittelun mahdottomaksi.
Tietojenkäsittelytieteen laitoksen perus- ja aineopintojen (cum laude) kurssien suoritusta voi yrittää luentokurssimuotoisesti harjoituspaikan varaamalla vain kahdesti. Yrityskerraksi tulkitaan ilmoittautuminen, jota ei ole peruttu kurssikohtaiseen määräaikaan mennessä, yleensä ensimmäisen harjoitusviikon loppuun mennessä. Kurssin luennoija voi perustellusta syystä myöntää oikeuden lisäyritykseen. Ennen syksyä 2002 tehtyjä yrityksiä ei lasketa sääntöä sovellettaessa. Erilliskokeilla suorittamiseen ei liity rajoituksia.
Muista, että turhat ilmoittautumiset vievät paikan joltakin toiselta opiskelijalta, jolle kurssipaikka voi olla hyvinkin tärkeä. Se joku voi joskus olla Sinä.

Luentokurssit ja erilliskokeet

Luentokursseille on ilmoittauduttava viimeistään ensimmäisen luentoviikon aikana ellei kurssin kohdalla ole muuta mainittu.

Erilliskokeisiin on ilmoittauduttava viimeistään koetta edeltävän viikon maanantaina. Kesän 2008 erilliskokeet löytyvät www-sivulta http://www.cs.helsinki.fi/kokeet/.

Kurssien sisältö kirjallisuusviitteineen ja kokeita koskevat määräykset ilmenevät kurssikuvauksista, jotka löytyvät www-sivulta www.cs.helsinki.fi/kurssit/.

Kokeeseen osallistuvalla on oltava mukanaan opiskelijakortti tai muu henkilöllisyystodistus. Jokaisen kokeeseen osallistuvan on koetilaisuudessa kirjoitettava nimensä riveittäin kiertävään nimilistaan. Koepaperit on varustettava täydellisellä nimellä, henkilötunnuksella tai opiskelijanumerolla, kurssin nimellä, nimikirjoituksella ja sivunumeroinnilla.

Työryhmät

Työnsä aikaisemmin keskeyttänyt opiskelija ei saa ilmoittautua suoraan uuteen ryhmään, vaan hänen on ilmoittauduttava ko. kurssin keskeyttäneiden jonotusryhmään. Työryhmiin voi ilmoittautua aina ryhmän alkamispäivään saakka, jolloin ilmoittautumisaika päättyy.

Ilmoittautuminen, jota ei ole peruttu 48 tuntia ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumiskertaa, on sitova. Sitovasti ilmoittautunut opiskelija, joka ei saa työtään valmiiksi määräaikaan mennessä, ei voi jatkossa enää ilmoittautua suoraan mihinkään ryhmään, vaan joutuu ilmoittautumaan keskeyttäjien jonon kautta.

Työryhmä täytetään ensimmäisen tilaisuuden alussa läsnäolevista opiskelijoista. Etusijalla ovat varsinaiseen ryhmään ja varsinaiseen jonotusryhmään ilmoittautuneet. Jos ryhmässä on tilaa, siihen otetaan ensin kurssin varsinaisesta jonotusryhmästä ja sitten kurssin keskeyttäneiden jonotusryhmästä läsnäolevia opiskelijoita siinä järjestyksessä, missä he ovat ilmoittautuneet jonotusryhmään. Näin ollen opiskelijan on välttämättä oltava läsnä työryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla heti sen alkaessa, muuten hän menettää työryhmäpaikkansa.

Työryhmä voidaan peruuttaa, mikäli ryhmä jää liian pieneksi. Opiskelijat, joiden työryhmä peruuntuu, pyritään sijoittamaan rinnakkaisryhmiin.