Kokous 21.9.

Läsnä Atte Hinkka, Patrik Johnson (poistui kohdassa 5), Melissa Kasari (saapui kohdassa 3), Simon Kåll, Päivi Valtonen ja Tia Määttänen (poistui kohdassa 5).

Päätökset

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Esityslista hyväksyttiin muutoksitta. Kokous alkoi 10.10.

2. Edeltävän pyrähdyksen arviointi

Mitä meni hyvin?

Atte aloitti toteamalla että olemme tehneet monia asioita ja tutkineet paljon. Patrik yhtyi tähän, mutta huomautti ettemme ole vielä saaneet tuotetta aikaiseksi. Simon nosti esille wikin tietomäärän ja hyvän ajankäytön. Päivi huomautti että vaikka tietoa on kerätty paljon, ei sitä kaikkea ole välttämättä mahdollista käyttää.

Missä on kehitettävää?

Atte nosti esille sosiaalisten kokoontumisten puuttumisen ja sen että kaivattaisiin tarkempia tehtäväkuvauksia. Päivi piti perjantaita liian pitkänä päivänä, muut yhtyivät mielipiteeseen. Simon totesi että backlog oli aikaisemmin sekaisin ja että sitä on jo parannettu. Patrik nosti myös esille lyhyempien päivien tarpeen, mutta oli sitä mieltä että meidän tulisi keskittyä yleisesti kaikkien asioiden parantamiseen, eikä mikään yksittäinen asia ole erityisesti retuperällä.

Mikä meni huonosti?

Patrikin mielestä kokoukset ovat riistäytyneet käsistä, eikä esityslistassa ole pysytty ja se on vaikeuttanut sihteerin työtä. Simon nosti esille koodiin tutustumisen heikon tilan.

Muuta kohdassa 2. esille tullutta

Tia ehdotti keilaamista sosiaalisena tapahtumana ja totesi että ryhmän parempi tunteminen helpottaa kaikkea muutakin toimintaa.

3. Ohtuketteräprosessi

Patrik kertasi prosessia. Eniten keskustelua herättivät action pointit, joiden roolia ei ole oikein hahmotettu. Tia toi esiin esimerkkeinä esim. jonkin tunnuksen hankkimisen ja huomautti että action pointeihin kuluva aika tulee kuitenkin lisätä Ohtumetrics-kirjanpitoon.

Patrik nosti esille tarpeen pöytäkirjantarkastajasta. Simon ja Atte pitivät pöytäkirjantarkastajaa liian raskaana, Päivin ehdotuksesta päätettiin ottaa pöytäkirjantarkastajakäytäntö asiakastapaamisiin.

Simon totesi että GoogleDocsin kirjanpitoa käytetään itse, se ei ole pelkästään prosessisihteerin homma. Atte ehdotti ettei varsinaista tehtäväjakoa yksityiskohtaisesti tarvitsisit kirjata pöytäkirjaan kokouksessa. Tia kuitenkin toi esille tarpeen kirjata pöytäkirjaan tehtyjen tehtävien tilan joka kokouksessa.

Päätettiin aloittaa sanaston kerääminen: jokainen kirjaa kaksi termiä. Atte myös lupasi laittaa oman Ohtumetrics-tiedostonsa malliksi esille, kun keskusteltiin Ohtumetricsin käytöstä.

4. Tämän pyrähdyksen sunnittelu

Päätettiin toteuttaa käyttöliittymäproto paperilla 24.9. mennessä ja softaproto 1.10. mennessä.

5. Tehtävienjako

Jaettiin pyrähdyksen tehtävät. Patrik poistui 12.06.

6. Muut esille tulevat asiat

Käsiteltiin pöytäkirjan ulkopuolelta skenaarioita ja valittiin kaksi käyttöliittymäproton kehittämistä varten.

7. Kokouksen päättäminen

Sihteeri päätti kokouksen 12.44.