kokous-14-9-2009.txt

Kokous 14.9.2009

10.00-12.00, Exactum, C130 Läsnä:

Päätökset

Tehtävät

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Kokous avattiin 10.46. Atte Hinkka valittiin puheenjohtajaksi, Patrik Johnson toimii sihteerinä. Atte lisäsi kohdan 7.1, ei muita muutoksia.

2. Henkilökohtaiset tehtävät ja ajankäytön seuranta

2.1. Mitä kukakin on tehnyt?

2.2. Tehdyt tunnit

Kukaan ryhmäläisestä ei vielä ole täyttänyt tekemiänsä tunnit ohtumetricsiin. Tämän pitäisi saadaa mahdollisemman nopeasti tehtyä, ettei unohda tekemiänsä tunnit tai tieto muuten häviää.

3. Asiakas

Asiakas on ilmoittanut että edeltävän Nokia WRT-pohjaisen projektin lähdekoodi on käytettävissä, mutta ryhmä ei ole vielä saanut lähdekoodin.

3.1. Uudet vaatimukset

Ei vielä ole tullut uusia vaatimuksia

3.2. Muu

Ryhmä totesi asiakastapaamisen jälkeen että ohjelmisto voi olla myös osittain palvelinperustainen, mikäli ryhmä näin haluaa. Vielä tällaista resurssia ei kuitenkin ole käytettävissä. Ryhmä totesi myös että lähdekoodin lukeminen Kulttuurisammon tietokannan käytön ymmärtämiseksi on työlästä ja virhealtista, ja tahtoi tietää jos on olemassa kunnollista dokumentaatiota tietokannan käytöstä.

3.3. Seuraava tapaaminen

Asiakkaan kanssa Aleksandriassa, huone ____ perjantaina 18.9 kl 15-17. Tapaamisessa ryhmä esittää suunnitelmansa seuraavalle pyrähdykselle.

4. Työkalut

Verkkosivuja on luotu ja löytyy osoitteesta db.cs.helsinki.fi/tkt_lois/intra/ . Verkkosivuihin pääsee käsiksi omalla laitoksen tunnuksella, salasana loistaa. Ryhmätunnus on myös olemassa, Atte lähettänyt sähköpostia käytöstä. Versionhallintaan ryhmä on saanut käyttöönsä HIIT:n SVN+Trac, josta löytyy myös wiki. Wikiä tulisi käyttää ainakin dokumenttisäilyntään, joko suoraan, liitetiedostona johonkin sivuun, tai linkin takana. SVN-versionhallinta ei vielä ole järkevässä käytössä, joten hakemistorakenteen selvittely jätetettiin myöhäisemmäksi. IRC-kanava toimii, on ollut melko hiljainen viikonlopun aikana.

5. Prosessi

6. Kokousaikataulu

Päivittäiset ohtuketteränmukaiset tapaamiset hoituu lähinnä jälkiseurannalla, kun kaikki ovat päivittäneet tekemiänsä asiat Ohtumetricsiin. Fyysistä läsnäoloa ei siten tarvita, itsestään on kuitenkin hyvä ilmoittaa IRCiin. Viikkotapaamiset ovat aina maanantaisin kl 10-14, ja torstaisin kl 12-14. Paikka on Kumpulan huone C130. Huone on mahdollisesti lukittu, mutta vahtimestarilta saa avaimen.

7. Työnjako alkavalle viikolle

7.1 Riskiin ja skenaariot

8. Muut esille tulevat asiat

Melissa esitti että tavattaisiin myös yhdessa tilanteissa ilman formaaleja kehyksia, vapaamuotoisemmin kuin kokous jossa on pöytäkirja. Tia täsmensi että kokouksien tarkoitus on lähinnä jakaa tehtäviä kaikille ja selvittää miten edellisessä kokouksessa jaetetut tehtävät ovat sujunneet.

9. Kokouksen päättäminen

Kokous päättyi kl. 12.11.

Tehtäviä