klo 15 =
Paikka: TUAS-talo, Otaniementie 17
Läsnä: Simon, Päivi, Atte, Tomi ja Heini Kuittinen.
Kokous avattiin 15.10, puheenjohtajana Simon ja sihteerinä Atte.
Simon kertoi että pyrähdyksen aikana on otettu käyttöön säätietojen haku ja toteutettu pisteytysjärjestelmä, tuttavallisemmin "aivo". Tällä hetkellä aivo on toiminnassa ja yhdistää suosituksissa etäisyyden ja sään. Se myös käyttää painokertoimia, mutta niitä ei toistaiseksi olla säädetty sen tarkemmin.
Tomi ja Heini toivat esille evaluoinnin. Tarkoituksena olisi TKK:n toimesta suorittaa jonkinlainen softasta erillään oleva eri kontekstitekijöiden merkityksien mittaus (1), jota voitaisiin käyttää softassa painokertoimien pohjana. Tätä voitaisiin sitten toisessa evaluointivaiheessa (2) mahdollisesti tarkentaa softan käyttökokemusten pohjalta.
Simon kertoi myös että Reittioppaan APIn käyttölupa oli saatu, mutta siihen ei oltu ehditty perehtyä vielä. Tätä varten ryhmän tulee toimittaa softa YTV:lle tai vaihtoehtoisesti käydä esittelemässä ohjelmaa heille. Reittioppaan lisäksi pyrähdyksen aikana tuotettiin myös kuvakkeita ohjelman kuvittamista varten. Kuvakkeet eivät kuitenkaan ole vielä käytössä.
Seuraavassa pyrähdyksessä ryhmä suunnitteli ottavansa käyttöön Reittioppaan matka-ajan suositteluissa. Heräsi keskustelu siitä, onko järkevää hakea jokaiselle kohteelle matka-aika, sillä se luo kohtuuttomasti kuormaa rajapintaan.
Atte esitti ajatuksen esimerkiksi kymmenen ensimmäisen kohteen matka-ajan hakemiseksi. Tomi kertoi, että he olivat TKK:lla aikaisemmin törmänneet vastaavaan ongelmaan. Käytännössä ongelma oli ratkaistu jakamalla kartta ruudukkoon, jossa oli jokaiselle ruudulle haettu etäisyys mahdollisiin kiinnostuskohteisiin (point of interest).
Mahdollisia lisäselvityskohteita ovat mm. päivänajan vaikutus eri annotaatioiden suositteluun, eri annotaatioiden kiinnostusvalinta ja klikkaustietojen tallennus.
Käytiin keskustelua käyttäjätiedoista ja niiden tallentamisesta. Simon kertoi, ettei mitään kovin tarkkaa kuvaa ole siitä, mitä käyttäjätietoja tulisi tallentaa. Tomi esitti yksinkertaisen "mitä klikattiin" ratkaisun. Tämän pohjalta voitaisiin saada kerättyä parhaiten onnistuneet suositukset.
Toinen kysymys, jonka Tomi nosti esille oli "mihin käyttäjä oikeasti meni". Tätä voitaisiin selvittää esimerkiksi selvittämällä käyttäjän sijainti esim. puolen tunnin päästä suosituksesta. Atte huomautti että ko. toiminnon toteuttaminen puhelimessa on vaikeaa alustan luonteen takia vaikeaa. Tomi toi esille palvelinratkaisun mahdollisuuden ja esitti myös helpomman kysymyksen: "mihin aiot mennä". Toimintoa ei päätetty toteuttaa vielä.
Lisäksi käytiin keskustelua eri annotaatioiden (nyt museot, rakennetut kohteet, luontokohteet) preferoinnista ja asetuksissa asetettavasta kiinnostuksesta. Tomi kertoi iPhonen slider-komponentin käytöstä Barcelonan "reittioppaassa", jossa "jalankulkijuutta" tai "autoilijuutta" kuvattiin ko. komponentilla. Atte huomautti että WRT:ssä ei ole valmiina slideria, mutta monivalinta on. Käytännössä siis ko. asetuksen voisi toteuttaa esim. viisijakona.
Tomi kertoi myös että Kulttuurisampoon on tulossa 380 uutta kohdetta, mutta ne kaikki eivät välttämättä ole mielenkiintoisia Cultouristia ajatellen. Toistaiseksi edetään siis kolmen annotaation voimin. Annotaatiohierarkioita (esim. valokuvausmuseo on taidemuseo) voisi kuitenkin pystyä käyttämään.
Heini otti esille museoiden aukioloajat, mutta niitä ei Kulttuurisammossa ole. Tomi lupasi selvittää, voidaanko niitä saada käyttöön. Tomi kertoi myös nopeamman rajapinnan olevan tulossa, mutta sen ajankohdasta ei ole vielä tietoa.
Tomi kertoi, että testipuhelin ei ole vieläkään saatavilla.
Kokous päätettiin klo 15.53.