Asiakastapaaminen 3.12.2009

klo 15

Paikka: Aleksandria, huone 132.

Läsnä: Timo, Tiia, Simon, Mikko, Päivi, Melissa, Patrik

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Kokous avattiin kl 15.06. Melissa toimii puheenjohtajana, Patrik sihteerinä.

2. Pyrähdyksen läpikäynti

Viime pyrähdyksen aikana on toteutettu puhelimeen asetukset, sekä edelleen kehitetty sääpäättely, suositustallennusta, grafiikkapuolta ja käyttöliittymää. Evaluointia on suunniteltu. Klikkaustallennus ei toteutunut ajanpuutteen vuoksi, kun ryhmä on painottanut muita ominaisuuksia. Palvelinpuoli ei tallenna suosituksia tietokantaan, mutta data on oletettavasti helposti siirrettävissä oikeaan tietokantaan.

3. Projektin läpikäynti

Projektilla on kokonaisuutena toiminut hyvin asiakkaan mielestä. Kehityskaari on ollut järkevä, ja päätökset puolustettavia myös jälkikäteen. Mikäli ryhmä olisi saanut käyttöönsä puhelimen aikaisemmin kehitys olisi ehkä voinut olla toisenlainen. Asiakkaan mielestä projektimalli on järkevä, pyrähdykset ovat olleet toimiva tapa seuraamaan ja ohjamaan projektin kulkua.

4. Lopputuote

Ryhmä esitti ohjelman toiminta puhelimella. Lopputuotteeseen lisätään vielä muutama ominaisuus, mm. käyttöfontti muuttuu isommaksi. Evaluaation tuloksena syntyviä tarkkoja painokertoimia saadaan vielä mukaan ohjelmaan. iPhone-portista keskusteltiin, mutta todettiin asian olevan liian raskas ryhmän työaikataululle. Palautettavat tiedostot kootaan pakkaustiedostoon ja palautetaan asiakkaalle, mukana ohjeet mikäli näitä on sekä loppudokumentaatio.

5. Evaluoinnit

Evaluaatio josta selviää erilaisten asioiden painokertoimet on käynnissä, tulosta ei ole vielä saatu. Käyttöevaluointi tehdään skenaarioiden perusteella, määrä noin 5 - 10, että saa tuntuman siitä onko ohjelma toimiva vaiko ei. Puhelimen käyttö ei ole välttämätöntä, evaluointi voidaan myös simuloida syöttämällä ohjelmalle arvoja.

6. Dokumentaatio

Dokumentaatiossa otetaan huomioon jatkokehitys, että seuraava projekt pääsee lentävään lähtöön. Luovutusdokumentti kirjoitetaan vastaamaan sellaista jota ryhmä olisi halunnut lukea kun se ottaa kehitystyön omakseen. Ei dokumentaatiota itsensä vuoksi, eli käytännössä vapaamuotoinen selvitys tehdyistä päätöksistä ja selvityksistä, sekä löydetyistä tietolähteistä. Mukaan tulisi ehdottomasti laittaa ominaisuuslistaus projektin alusta, josta jokaisesta ominaisuudesta tulisi kuvailla vaadittavat tietolähteet tms. auttavaa tietoa.

7. Muut esille tulevat asiat

Projektistä jää myös verkkoon jälkeä, luovutustiedosto laitetaan ladattavaksi ryhmän sivuille. Asiakas, ohjaaja ja ryhmä kiitteli toisiaan hyvästä yhteistyöstä.

8. Kokouksen päättäminen

Kokous päätettiin kl 16.10.