Läsnä ryhmä, ohjaaja Tia Määttänen ja asiakas Tomi Kauppinen.
Sihteerinä toimii Atte ja puheenjohtajana Mikko. Esityslista hyväksyttiin muutoksitta. Kokous avattiin klo 15.03.
Mikko esitteli pyrähdyksen aikana tehtyjä asioita. Ryhmä on tutkinut eri toimintojen toteuttamista, yhdistänyt aikaisemmassa tuottamansa käyttöliittymän Kulttuurisampo-rajapintaan ja tutkinut palvelumallin toteutusvaihtoehtoja. Palvelumallissa päädyttiin ainakin toistaiseksi toteuttamaan kaikki toiminnot puhelimessa. Antti Tanin profiilipalvelusta saatuihin dokumentteihin on myös päästy toteuttamaan, mutta sen käyttöönotto on jäissä, koska se ei ole vielä valmis.
Simon esitteli ryhmän omaa käyttöliittymää asiakkaalle.
Tomi kertoi Kulttuurisammon nopeammasta toteutuksesta, joka ei vielä ole käytössä. Sen lisäksi käytiin läpi profiilipalvelun mahdollistamia asioita, kuten esim. erilaisen statistiikan kerääminen ja käyttäjäpreferenssien tallentamisen. Käytännössä käyttäjäprofiili mahdollistaisi monimutkaisempien filtteröintien (esim. collaborative filtering) tekemisen asetetuista asetuksista.
Melissa esitteli ryhmän tutkimuksia ontologiarajapinnoista: Onki-rajapinta oli osoittautunut vaikeaksi ja myös muilla tavoin ongelmalliseksi sen beta- statuksen takia. Käytännössä ei ole siis vielä varmuutta, tuleeko rajapinta teknisesti muuttumaan.
Tomi selvensi ontologiapalveluiden mahdollista roolia projektissa. Käytännössä ontologiapalvelusta voisi kysyä sumeamman termin pohjalta tarkempia siihen liittyviä käsitteitä, joiden avulla tehdä hakuja. Ontologiapalvelu tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeämpi, koska Kulttuurisampoon on tulossa huomattava määrä annotaatioita lisää. Esimerkiksi noin 200 eri annotaation tapauksessa ei välttämättä kannattaisi hakea vain yhdellä annotaatiolla, vaan useammalla toisiaan ontologisesti lähellä olevalla.
Tomi lupasi toimittaa uusien, seuraavaksi lisättävien kohteiden ontologian.
Atte otti esille hakusanan muodon: onko hakusana täsmällinen listasta valittu ontologian käsite, vai vapaa sana? Tomi kertoi että ongelma voidaan ratkaista Onki selectorin avulla, joka käytännössä on käsitevalitsin, josta käsite valitaan kirjoittamalla osa sitä.
Patrik esitteli löydetyn sääpalvelun. Säätiedot saadaan ilmaiseksi Norjan meteorologiselta instituutilta. Mikko esitteli säätilan käyttökuvauksen ja jaon kolmeen eri luokkaan: hyvään, keskivertosäähän ja huonoon säähän.
Simon näytti tuottamaansa score-järjestelmää, jolla voidaan muuttaa haettujen kohteiden järjestystä. Tomi otti esille mahdollisuuden käyttäjäevaluoinnin käyttämisestä eri rankkauskriteerien painotukseen. Erilaisia painokertoimia voitaisiin johtaa käyttäjäevaluoinnista.
Mikko esitteli suunnitelman seuraavassa pyrähdyksessä toteutettavista ominaisuuksista. Puhelinsoftaan toteutetaan sää-tietoja käsittelevä toiminnallisuus ja se yhdistetään etäisyystietoon. Sen lisäksi tutkittaisiin tarkemmin Reittioppaan matka-aika ja reittiohjetietojen integrointia ja käyttöönottoa seuraavan pyrähdyksen jälkeistä pyrähdystä ajatellen.
Tomi otti esille myös ontologisen etäisyyden käyttömahdollisuuden rankkauksessa. Lisäksi pohdittiin todennäköisyysarvojen käyttöö rankkauksessa eli käytännössä arvoasteikkoa nollan ja yhden väliltä. Tomi huomautti myös eri kohteiden suositteluperusteiden selittämisen käyttäjille olevan huomioitava asia projektissa.
Puhuttiin testilaitteista. Laitos ei niitä pysty tarjoamaan, eikä Tia kontakteillaan Nokialta pysty niitä ilmeisesti saamaan. Tomi sanoi hoitavansa ryhmän käyttöön TKK:n testilaitteen seuraavaan pyrähdykseen mennessä. Laitteen SIM-kortin tilanne on vielä selvityksen alla, mutta ainakin Atte sanoi omistavansa kiinteän datapaketin ja että pystyy sitä omalla SIMillään käyttämään.
Seuraava kokous päätettiin pitää 6.11. klo 15.00 Otaniemessä. Tarkemmin TUAS-talolla, Otaniementie 17, 3. kerros.
Tomi sanoi että evaluaatiota käsiteltäisiin seuraavassa kokouksessa. Tarkoituksena olisi saada n. 20 ihmisen ryhmä evaluointiin mukaan. Mikko lähettää Tomille ryhmän käyttämät skenaariot.
Päätettiin kokous klo 15.44.