Asiakastapaaminen 1.10.2009

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Sihteerinä toimii Atte ja puheenjohtajana Patrik. Esityslista hyväksyttiin muutoksitta. Kokous avattiin klo 15.20.

2. Pyrähdyksen tulosten esittely

Patrik esitteli sanallisesti skenaariot, joita ryhmä oli luonut edellisen pyrähdyksen aikana.

Käytiin keskustelua skenaarioiden lähtöpaikasta, joka oli kummassakin sama. Tomi huomautti että voihan skenaarioita testata myös ns. väärässä paikassa - entä jos junamatkailija jää pois Pasilan asemalla? Tämä väärässä paikassa testaaminen voi johtaa mielenkiintoisiin huomioihin.

Tomi otti esille myös maantieteellisen etäisyyden ja ajallisen etäisyyden, josta keskustelu päätyi YTV:n rajapintaan. Sen tila on vielä epäselvä ja ryhmä on laatinut sitä varten hakemusta, muttei vielä vienyt asiaa YTV:lle asti. Ryhmä on myös vienyt eteenpäin arkkitehtuurisuunnitelmaa.

Lisäksi Tomi toi esille Antti Tanin kehittämän profiilipalvelun ja lupasi että 5.10. toimitetaan siitä dokumentaatiota. Profiilipalvelussa on sekä www-palvelu että muu API, jolla sitä voi käyttää muusta sovelluksesta.

Myös ontologiarajapinnoista on tulossa uusi kuvaus alkuviikosta.

Keskusteltiin myös yleisesti rajapinnoista ja Tomi nosti esille tärkeimpinä seuraavat (perässä kanoninen nimi):

Tia saapui klo 15:35.

3. Seuraavan pyrähdyksen suunnittelu

Patrik ehdotti seuraavan pyrähdyksen teemoiksi oman käyttöliittymän käyttöönoton, palvelumallin kehittämisen ja eri rajapintojen selvittämisen.

Priorisoidessa ominaisuuksia Tomi nosti esille ensinnä personoinnin tai profiloinnin ja erityisesti Tanin profiilipalvelun, joka olisi hyvä selvittää hyvissä ajoin, sillä se vaikuttaa käyttöliittymään ja muuhun toiminnallisuuteen.

Toisena Tomi nosti esille ontologiarajapinnat eli käytännössä Onkin ja Kulttuurisammon. Käytännössä esimerkiksi museon tyypin tai sieltä löytyvän taiteenlajin selvittämisen ja käyttämisen hakutulosten valinnassa.

Kolmantena esiin nostettiin kontekstin huomiominen, joka määriteltiin esim. säätilaksi, ajaksi ja muuksi. Alkuun päätettiin perehtyä säätilaan.

Sen jälkeen keskustellut erilaiset painotusmallit ja monimutkaisempi miettiminen päätettiin jättää myöhemmäksi.

4. Seuraava kokous

Seuraava kokous päätettiin pitää 16.10. klo 15.15 Aleksandriassa.

5. Muut esille tulevat asiat

Ei muita esille tulevia asioita.

6. Kokouksen päättäminen

Kokous päätettiin 15:59.