Klo 14-16 B436 Paikalla:
Antti Tuomo Merja Petri Vilho Raatikka
Käytiin läpi edellisen viikon palaute. Dokumentaatiota voisi parantaa. Projektin nopeutta voisi pienentää. Käytiin uudestaan läpi tämän viikon iteraation tehtävät:
Käligoalit Kälisuunnitelma Tomcat Tomcat+Jena Jena Jena+Oracle Oracle tai PostgreSQL Esimerkkiontologia RDF(S) RDQL
Esimerkkiontologia, käyttöliittymä ja tietokanta/web-yhteys demotaan ensi viikon tiistaina.
Antti sopi tapaamisen Keltaiset Sivut Oy:n Irmeli Rämön kanssa ke klo 14. Vilholle kävi aika hyvin. Antti ja Vilho lähtee Keltaiset Sivut Oy:n yhdessä ke klo 12.30 aluksi syömään ja puhumaan vierailusta ja menetelmästä, ja sitten junalla Kamppiin.
Kim:n mukaan dokumentointia voisi tehdä lisää. Tosiaankin, XP iteraation tulisi tuottaa täysilaatuinen lopputuote, mikä sisältää täydellisen testauksen ja dokumentaation. Jatkossa toiminnan kehittämiseksi pidetään perjantaisin kehityskeskustelu, jossa keskustellaan mm. työn laadusta ja projektin nopeudesta (skoopista) ja muutenkin siitä, kuinka toimintaamme voidaan jatkuvasti kehittää.
Todettiin, että tarvitaan seuraavanlainen dokumentaatio:
- Kuvaus käyttäjistä. Käyttäjäprofiilit ja goalit. - Käyttöliittymäsuunnitelma. - Käyttöohje tavallisille käyttäjille ylläpitäjille - kuvaus tuotekehitysympäristöstä (käyttöohje jatkokehittäjille) - Javadoc. Jatkossa tehdään heti riittävän hyvä javadoc. - Systeemitason arkkitehtuurikuvaus (Dia:lla) + käytetyt design patternit. - Projektisuunnitelma - Loppuraportti
Antti palauttaa projektisuunnitelman Turjolle.
Todettiin, että ensisijaisesti projektin dokumentointiin pyritään käyttämään WikiWikiWeb:iä. Ongelmana on kuitenkin WikiWikiWeb-dokumentaation "sarjallistaminen" printattavaksi versioksi, sillä se on hypertextiä. Kuinka WikiWikiWeb suhtautuu projektimappiin, siitä tulee keskustella Turjon ja Kim:n kanssa.
Projektissa käytetään seuraavia kolmea mittaria, jotka pyritään ottamaan käyttöön mahdollisimman pian sekä WikiWikiWebiin? että projektihuoneen seinälle:
Tuntikirjanpito. Seuraa projektin resurssien käyttöä. Tarkoitus on, ettei projektin budjettia ylitetä.
Automaattiset testit. Yksikkötestien läpimenoprosentti kertoo onko koodi rikki vai tuotantokunnossa. Jos läpimenoprosentti on muuta kuin 100%, koodi on rikki. Tavoitearvo on 100%. Yksikkötestien läpimenoprosentti mittaa projektin laatua. Funktionaaliset testit mittaavat projektin edistymistä (skooppi). Sitä mukaan kun funktionaalisten testien läpimenomäärä lisääntyy, projekti etenee.
Projektin nopeus (velocity). Mitataan kuinka paljon saadaan viikossa aikaiseksi. Tarkoitus on mitoittaa projektin nopeus siten, että yhden iteraation aikana saadaan aikaiseksi asiat, joita sen aikana on suunniteltu saatavaksi aikaiseksi. Ideana on, että XP-menetelmä ei koskaan myöhästy ja saa aina valmiiksi suunnitellut tehtävät. Kuinka projektin nopeutta mitataan? Uutena käytäntönä otetaan projektin tehtävien planning gameen tuotekehitysryhmän arvio tehtävän suorittamiseen kuluvasta ajasta (2h, 3pv, 2 viikkoa?) aikaisemman kolmiasteisen riskin lisäksi (0 on jo, 1 tiedän ajan tarkkaan kun olen ennenkin tehnyt, 2 joku haju, 3 ei mitään hajua). Toisinsanoen arvioidaan tehtävän tekemiseen kuluva aika, sekä arvioon liittyvä riski.
Sovittiin, että Tuomo pitää uuden esityksen Tietokantayhteydestä tai Jenan käytöstä tiistaina 25.6.
RecentChanges PhpWikiAdministration |