Erittäin pikainen ohjeistus CVS-versionhallintajärjestelmän käyttöön

1 Ympäristöasetukset

Lisää seuraavat rivit .profile-tiedostoon:

if [ "X$GROUP" = "X" ]; then
        export PATH="$PATH:/opt/cvs/bin"
        export MANPATH="$MANPATH:/opt/cvs/man"
     fi

export CVSROOT="/home/group/doka/cvsroot"

2 Modulien haku

Doku-ryhmälle on tehty kolme modulia: src lähdekoodia varten, doc dokumentteja varten ja ext ulkoisia resursseja varten. Hae omat, paikalliset kopiot moduleista seuraavasti:

cvs checkout src
     cvs checkout doc
     cvs checkout ext

3 Komennot

cvs add <UusiTiedosto.java>
Lisää versiohallintaan tiedoston tai kansion (ei-rekursiivisesti), joka ei ole siellä ennestään.
cvs [-m "Suora kommentti"] commit <JokuTiedosto.java>
Vahvistaa tiedostoon tehdyt muutokset; muutokset päivittyvät versiohallintaan. Parametrin -m avulla kommentti voidaan antaa suoraan komentoriviltä - muuten cvs käynnistää editorin kommentin kirjaamista varten.
cvs [-n] update
Päivittää tiedostojen uusimmat versiot keskusvarastosta paikallisiin kopioihin. Jos halutaan vain tarkastaa erot versionhallinnan ja omien kopioiden välillä, voidaan käyttää -n -parametria, joka ei suorita varsinaista päivitystä.
rm <PoistoTiedosto.java>
cvs remove <PoistoTiedosto.java>
cvs commit <PoistoTiedosto.java>
Poistaa tiedoston sekä paikallisesti että versionhallinnasta.
cvs tag doka_31_05_2003
"Tagaa" versiohallinnan modulien sen hetkisen tilan siten, että se voidaan aina tarvittaessa hakea kokonaisuutena ulos.
cvs export -r doka_31_05_2003
Hakee tag-komennolla luodun, nimetyn kokonaisuuden.