Komentorivillä ensimmäinen askel on luoda .mf-tiedosto, eli manifest-tiedosto, joka määrittää projektin pääluokan. Esimerkiksi BlockOut.mf tiedoston sisällöksi tulisi kirjoittaa seuraava jos pääluokan nimi on BlockOut:
Manifest-Version: 1.0
Main-Class: BlockOut Created-By: 1.6.0_24 (Apple Inc.) |
Jos pääluokka ei ole projektin kansiossa vaan jossain sen sisäisessä paketissa tulee pääluokka määrittää sijainnin perusteella, esimerkiksi: kayttoliittyma.BlockOut. Harmaat rivit ovat täysin turhia Linuxissa, mutta Created-By: -rivi täytyy olla olemassa Macissä paketoitaessa (vaikkakin kaksoispisteen jälkeen ei tarvitse olla mitään kirjoitettuna). Windowsista ei ole tietoa.
Tämän jälkeen itse jar-paketin ajamiseen tarvitaan kolme komentoa. Ensimmäisellä käännetään java-tiedostot class-tiedostoiksi:
javac *.java |
Vaihtoehtoisesti jos java-tiedostoja löytyy useammasta paketista voidaan sanoa esimerkiksi: javac *.java */*.java */*/*.java
Toinen askel on luoda jar-paketti:
jar cvfm BlockOut.jar BlockOut.mf *.class |
Perusidea on, että .jar kohta määrittää luotavan jar-tiedoston nimen, seuraavassa kohdassa määritetään manifest-tiedoston sijainti ja tämän jälkeen luetellaan kaikki jar-pakettiin liitettävät tiedostot.
Esimerkiksi jos class-tiedostoja löytyy useammasta kansiosta voidaan ne kirjoittaa komennon perään kuten .java-tiedostot kirjoitettiin käännettäessä. Toisaalta jos pakettiin halutaan sisällyttää kuvia tai muita tiedostoja voidaan nekin sisällyttää lisäämällä niiden osoite komentoon.
Tämän jälkeen jar-tiedosto voidaan käynnistää komennolla:
java -jar BlockOut.jar |
Viimeksi muokattu 2.7.2012